Loading...
Dorite - Microsoft 365 experter

Nyheter

Microsoft 365 skapar helt nya möjligheter för alla medarbetare att kommunicera och samarbeta effektivare. För att realisera värdet krävs ett perspektiv där medarbetarna är i fokus

Se våra aktuella webbinarier

Dorites hälsotävling

I den rådande krisen har Dorite valt att motivera kollegorna till att röra på sig så mycket dom kan medan man sitter hemma och arbetar.Det blir lätt att man rör sig mindre då man inte har en destination att ta sig till morgon och kväll, och man är fast hemma.  Därför anordnade Dorite en hälsotävling som pågår under hela april månad.  

Tävlingen går ut på att registrera antal minuter man tränar och vilken typ av träning man utför.  Detta gör man via en PowerApp som går att nå via en app i mobilen eller via en webbläsare på datorn.  Deltagarna kan sedan följa resultaten i en leaderboard via Teams där man kan se vem som leder för tillfället.

Själva uppsättningen av detta är en SharePoint lista i Office 365 som vi kopplat en PowerApp till. I appen kan man lägga till ett nytt träningspass och se sina reggade träningar, samt ändra en träning om det blivit fel.  Därefter har vi kopplat en PowerBi dashboard till listan som tar fram namnen på alla personer som registrerar sina träningar och lägger ihop hur många minuter totalt dom tränat.  

Denna dashboard är sedan inflikat i ett team i Teams som alla medarbetare kan komma åt och se hur man ligger till i tävlingen.

Fler nyheter