Hur Teams kan hjälpa dig och din organisation i ert digitala arbetssätt

I och med den rådande situationen i samhälle inser fler och fler företag behovet att kunna arbeta hemifrån för att minska risken för smittspridning.

Samtidigt är många dåligt förberedda för en sådan stor förändring av arbetssätt på kort tid.

Microsoft Teams är en kommunikationsplattform som du snabbt kan implementera, så att din verksamhet kan fortsätta drivas digitalt på ett säkert och effektivt sätt.

Teams erbjuder funktionalitet såsom:

  • Ljud och videosamtal och möten internt såväl som externt
  • Chatt mellan grupper eller individer inom organisationen
  • Säker dokumenthantering och samarbete

Om ni inte redan har Teams kan ni utnyttja en gratis sex månaders Office 365 E1 Trial, som Microsoft erbjuder i samband med det ökade behovet av digitalt arbetssätt.

Fördelar med att använda Microsoft Teams för digitalt distansarbete

  • Video ger samhörighet. På ett kontor träffar man sina kollegor face-to-face. Detta är något som kan bli lidande om man arbetar hemifrån. Med hjälp av Teams video kan man fortsätta träffa sina kollegor face to face.

 

  • Chatt. I chatten kan man ha såväl informativ, formell kommunikation som lättsamt småprat, som vid kaffemaskinen på kontoret.

 

  • Dokumenten som ni arbetar med finns i molnet, och alla kan komma åt dem och arbeta i dem samtidigt, som att man sitter runt ett och samma bord.

 

  • Kommunikationen blir centraliserad. Om en större del av arbetsstyrkan arbetar hemifrån är det viktigt med tydlig och centraliserad kommunikation. Teams erbjuder en plattform för att få ut information till berörda parter.

 

  • Möten kan spelas in. Om man har ett möte kan man alltid spela in hela eller delar av det, och sprida inom organisationen. Kanske har någon missat mötet? Man kan även samredigera i ett gemensamt digitalt anteckningsblock (med hjälp av Microsoft OneNote – som finns i Teams).

 

  • Du slipper ta dig till och från jobbet. Det tar både tid, så du kan lägga mer effektiv tid på arbetet - och det kan i nuläget vara en risk att åka kollektivtrafik.

Hur snabbt ditt företag kan dra nytta av Microsoft Teams kommer att bero på hur du planerar att använda den, hur mycket tid och pengar du vill investera i planen och hur engagerad du är för att främja dess användning i hela din arbetskraft.

Dorite erbjuder tjänster för att hjälpa dig på vägen – om du vill ha en mer långsiktig plan för ett Teamsinförande.